Nieuwe Oogst

01 januari 1970

Uitwerking warme sanering varkenshouderij in afrondende fase

De discussies over de uitwerking van de warme sanering varkenshouderij bevinden zich in een afrondende fase. Het is op dit moment echter nog te vroeg om daarover concrete informatie naar buiten te brengen, zegt POV-voorzitter zegt Linda Janssen.


01 januari 1970

NVWA treedt vier keer op vanwege verwaarlozing

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie (OM) hebben gezamenlijk opgetreden tegen veehouders in de gemeentes Steenwijkerland, Coevorden, Uden en Duiven vanwege ernstige dierverwaarlozing.


01 januari 1970

Vrijloopkraamhokken voor lange termijn

Verplicht is het nog niet. Maar de nieuwe zeugenstal op het bedrijf van familie Hopman in Beemte Broekland is wel voorzien van vrijloopkraamhokken met een oppervlakte van 6,5 vierkante meter.


01 januari 1970

Test dunne varkensmest als kunstmestvervanger

In Twente komt een driejarige proeftuin om de dunne fractie van varkensmest in te zetten als kunstmestvervanger. Het project start dit jaar op maisland. Komt de financiering rond, dan volgt er in 2020 een tweede maisperceel en twee percelen grasland.


01 januari 1970

Start crowdfunding mobiele varkensslachterij

Bionext en Innohow starten een crowdfunding campagne voor de eerste mobiele slachterij van Nederland. Daarmee kunnen varkensboeren hun dieren op eigen erf slachten.


01 januari 1970

Alleen digitaal mestvervoersbewijs per 1 april

Vervoerders moeten per 1 april 2019 hun Vervoersbewijs dierlijke meststoffen (VDM) digitaal indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Papieren formulieren worden vanaf die datum niet meer geaccepteerd.


01 januari 1970

Zoektocht naar beter stalsysteem

Met welk stalsysteem kan ik voldoen aan de strengere emissie-eisen van de provincie Noord-Brabant en welk systeem is ook nog beter voor het dierenwelzijn? Enkele Brabantse varkenshouders staken hierover hun licht op tijdens de integrale stallentour van ZLTO voor varkenshouders.


01 januari 1970

Karbonade net zo duurzaam als vleesvervanger tofu

Varkensvlees van Nederlandse varkenshouders blijkt net zo duurzaam als de plantaardige vleesvervanger tofu, melden Vion en ZLTO.


01 januari 1970

Theo Duteweerd directeur POV

Theo Duteweerd (50) wordt per 1 april directeur van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Het betreft een nieuwe functie. Met de komst van de directeur is de opbouw van een professionele werkorganisatie voltooid.


01 januari 1970

'Luchtwasser geen oplossing voor Brabants probleem'

Luchtwassers zijn niet de oplossing voor de knelpunten die de veehouderij in Brabant veroorzaakt. Dat schrijft Bert van den Berg, programmamanager Veehouderij bij de Dierenbescherming deze week in zijn blog.


01 januari 1970

Provincie Limburg om tafel met varkenshouders voor sanering

Provincie Limburg benadert dit voorjaar varkensbedrijven met de vraag of ze willen deelnemen aan de saneringsregeling voor de varkenshouderij en hun bedrijf willen beëindigen of verplaatsen.


01 januari 1970

Varkens moeten ganzen bij Houten in toom houden

Provincie Utrecht is gisteren gestart met een proef waarbij varkens worden ingezet om het broedsucces van overzomerende ganzen te verminderen.


01 januari 1970

POV-proeftuin met dunne fractie varkensmest valt in de prijzen

Gedeputeerde Hester Maij overhandigde donderdag de wisselbokaal van Mineral Valley Twente aan de trekkers van proeftuin 'Dunne fractie varkensmest'. Daarnaast overhandigde Maij hen een cheque ter waarde van 19.600 euro.


Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.