Varkens- en pluimveehouderij

NieuweStroom

Hoe haal je het prijsrisico uit je SDE+ project?

De hoogte van je subsidie wordt bepaald door je inschrijfbedrag te verminderen met de gemiddelde prijs op de dagmarkt. NieuweStroom koppelt je stroomproductie...

Lees verder

Zonnepanelen op het dak

Verdien geld met zonnepanelen op je dak

Vanaf maart wordt de eerste 5 miljard euro aan SDE+ subsidies van 2019 verdeeld. Daarom is dit het perfecte moment om subsidie aan te vragen voor zonnepanelen op uw dak.

Lees verder

Verwacht u dat de Brexit veel invloed gaat hebben op de agrarische sector?

Uit een onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving blijkt dat een chaotisch vertrek van de Britten uit de Europese Unie in eerste instantie vooral door de voedingsmiddelensector en minder door de landbouw wordt gevoeld. Verwacht u dat de Brexit veel invloed gaat hebben op de agrarische sector?

23 februari 2019

COV versterkt samenwerking met China rond AVP

Koepelorganisatie COV trekt samen met de Chinese zusterorganisatie CMA op zodat de export van varkensvlees naar China mogelijk blijft, mocht het tot een uitbraak van Afrikaanse Varkenspest (AVP) komen. Deze week maakten beide organisaties afspraken om hierin samen op te trekken richting Chinese overheid


22 februari 2019

Bordeskeuring scheelt tot 1 euro per varken

Een bordeskeuring is per geëxporteerd varken goedkoper dan een klepkeuring. Vee & Logistiek Nederland raamt het voordeel aan keuringskosten op 50 cent per vleesvarken. Aan logistiek en planning kan nog eens tot wel 50 cent per varken worden bespaard.


19 februari 2019

Wedstrijd Beste Idee van Varkensland gaat landelijk

Het Beste Idee van Varkensland, een initiatief waarbij mensen een idee of innovatie voor de varkenshouderij kunnen presenteren, wordt landelijk uitgerold. Dat besloten de initiatiefnemers, Varkensartsen.nl en Veterinair Kenniscentrum Oost Nederland (VKON).


meer nieuws
23 februari 2019

'Kweekvlees is niet per se beter voor het klimaat dan vlees'

Kweekvlees kan de methaanuitstoot enorm terugdringen, maar als er bij de productie van kweekvlees niet-duurzame energie wordt gebruikt, kan kweekvlees op lange termijn wel eens schadelijker zijn voor het klimaat dan de huidige vleesindustrie.


22 februari 2019

Vertrouwen pluimveehouders voor middellange termijn in vrije val

Het vertrouwen dat pluimveehouders in hun bedrijf hebben, is in het vierde kwartaal van 2018 verder gedaald. Dat blijkt uit de Agro Vertrouwensindex van Wageningen Economic Research (WER).


22 februari 2019

EFSA: Verscherp salmonellanorm leghennen van 2 naar 1 procent

De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA adviseert de Europese Commissie om de norm voor aanwezigheid van salmonella in leghennenkoppels aan te scherpen van 2 naar 1 procent.


meer nieuws
14 februari 2019

Agrariërs steeds vaker bedrijfsmatig online actief

Ruim 4 op de 10 Nederlandse agrariërs blijkt meerdere keren per dag...


07 februari 2019

Populairste e-mailnieuwsbrieven in de agrarische sector

Meer dan de helft van de ontvangers van agrarische e-mailnieuwsbrieven geeft...


29 januari 2019

Postaal bereik in de agrarische sector

Bijna 95% van de agrarische ondernemers ontvangt post van toeleveranciers in...


meer nieuws
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.