Nieuwe Oogst

01 januari 1970

ZuivelNL-notering kan GDT index niet volgen

De ZuivelNL-noteringen hebben moeite om de aanhoudende prijsstijgingen op de wereldwijd leidende Global Dairy Trade (GDT) internetbeurs te volgen.


01 januari 1970

Katja Schuurman laat de koeien naar buiten

Op het bedrijf van melkveehouder Coen Wantenaar heeft presentatrice Katja Schuurman woensdagochtend de staldeuren geopend, zodat de koeien naar buiten konden.


01 januari 1970

Heupaandoening maakt melkrobot noodzakelijk

Maatschap Erik en Rianne Valk uit Broekland stapte vanwege een heupaandoening van de melkveehouder noodgedwongen over op melkrobots. De twee GEA Monobox melkrobots zijn sinds 15 januari in gebruik. 'De keuze past naadloos in onze biologische bedrijfsvisie.'


01 januari 1970

Zuivelaar Mireille Kaptein Zakenvrouw van het Jaar 2019

Algemeen directeur Mireille Kaptein van zuivelbedrijf Kaptein uit Heiloo is maandag uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2019.


01 januari 1970

Melkveehouderij maakt werk van schoon water

Vooral in de melkveehouderij nam vorig jaar het aantal projecten in kader van Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) fors toe. In totaal lopen er nu 160 projecten in de melkveehouderij, 88 in de akkerbouw, 21 in de bloembollenteelt en elf in de fruitteelt.


01 januari 1970

Agrifirm geraakt door uitbraak AVP in China

Agrifirm voelt de gevolgen van de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest in China in de resultaten over 2018. Ook komend jaar zal het diervoederconcern hiervan hinder ondervinden.


01 januari 1970

Koeientoilet wint Open Innovatieprijs

Het koeientoilet heeft donderdag de Achterhoek Open Innovatieprijs 2019 gewonnen. CowToilet is ontworpen door het bedrijf Hanskamp uit Doetinchem. Het is een systeem waarbij de urine van de koe gescheiden wordt opgevangen van de mest, wat de vorming van het zo schadelijke ammoniak tegengaat.


01 januari 1970

Pilot met kunstmestvervanger van start

Komende week kan de nieuwe Groene Weide Meststof machine van Slootsmid uit Beltrum volop aan de slag. De machine zal vooral bij de bemesting van de eerste twee sneden gras ingezet worden.


Officiële aftrap seizoen

Driewieler met spuittechniek

Vergelijking met kunstmest goed doorstaan

Meer onderzoek op KTC de Marke


01 januari 1970

Burger meet zelf luchtkwaliteit bij stal

Sensoren die de luchtkwaliteit meten worden steeds goedkoper. Daarom meten steeds meer burgers zelf de luchtkwaliteit. In het Limburgse Venray gaan burgers samen met boeren aan de slag.


01 januari 1970

Forse winstgroei Agrifirm bij lichte daling omzet

Ondanks een lichte daling van de omzet heeft Agrifirm in 2018 de nettowinst met 14,6 procent zien groeien naar 44 miljoen euro. Dat heeft het concern vrijdag bekendgemaakt.


01 januari 1970

Britten belasten vlees, kaas en boter fors bij harde brexit

Het Verenigd Koninkrijk gaat bij een harde brexit de import van een aantal agrarische producten als vlees, kaas en boter fors belasten. Volgens de Britse regering zal 87 procent van de invoer op een nultarief blijven.


01 januari 1970

Janine Luten nieuwe directeur ZuivelNL

Janine Luten start zaterdag als nieuwe directeur van ZuivelNL. Zij neemt de eindverantwoordelijkheid over van Folkert Beekman. Die laatste blijft als directielid actief.


01 januari 1970

ForFarmers vindt Europese soja slecht voor klimaat

Als de Europese veehouderij alleen nog soja van eigen bodem zou gebruiken, leidt dat tot aanzienlijk meer uitstoot van CO2. Europese plantaardige alternatieven voor soja verslechteren de fosfaatefficiëntie.


01 januari 1970

Melkveehouder boos over weghalen vee

Een melkveehouder uit Coevorden herkent zich niet in de woorden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit over zijn veestapel. De NVWA nam die mee, omdat er sprake zou zijn van ernstige dierverwaarlozing.


01 januari 1970

Droogte zet resultaten ForFarmers onder druk

De netto winst van de beursgenoteerde veevoeronderneming ForFarmers daalde in 2018 met 1,3 procent. Dat gebeurde vooral vanwege hogere aanvoerkosten door de extreem droge zomer.01 januari 1970

Buma bezoekt zuivelboerderij Den Eelder

CDA-voorman Sybrand Buma bracht vrijdag een bezoek aan het zuivelboerderij Den Eelder in Well.


01 januari 1970

Schouten bezoekt kringloopboer Joris Buijs

Landbouwminister Carola Schouten bezocht afgelopen weekend Koeien & Kansen-deelnemer Joris Buijs uit Etten-Leur.


01 januari 1970

Duurzaamheidsoffensief Deense veehouderij

De Deense zuivel-en vleesgiganten Arla en Danish Crown willen wereldwijd koploper in duurzame veehouderij worden. In 2050 worden zuivel en vlees uit Denemarken klimaatneutraal geproduceerd.


Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.