Nieuwe Oogst

19 januari 2019

Brabant verlengt innovatiesubsidie met een jaar

Provincie Noord-Brabant verlengt de subsidie voor emissiemetingen en voor boeren die de nieuwste innovaties willen toepassen, de zogenoemde first movers, met een jaar.


19 januari 2019

Veearts komt niet meer op periodiek bezoek

Het Periodiek Bedrijfsbezoek door de dierenarts komt op termijn te vervallen in het kader van de diergezondheidsmonitoring melkvee. Vanaf 2020 wordt een systeem gehanteerd, waarbij de melkveesector kiest voor een Continue Diergezondsheidsmonitor en/of Koekompas.


18 januari 2019

Boer versleept kippenschuur bij uitmesten

Op melkveebedrijf Schönfelder Hof in Ziertheim-Reistingen, in Zuid-Duitsland, staan twee verplaatsbare kippenschuren voor 1.600 legkippen. Bij het uitmesten wordt de stal met een trekker versleept.


17 januari 2019

Natuurgrasland vaak niet in Kringloopwijzer

Melkveehouders geven natuurgrasland meestal niet op in de Kringloopwijzer. Dat blijkt uit projecten in Friesland en het Overijsselse Vechtdal.


16 januari 2019

Veehouders maken werk van brandveiligere stallen

Varkens- en pluimveehouders nemen extra maatregelen om hun stallen brandveiliger te maken. LTO Nederland start een voorlichtingscampagne om ze daarbij te ondersteunen.


16 januari 2019

Zuivelnoteringen fors hoger

Zowel de Nieuwzeelandse Global Dairy Trade beurs als de noteringen van ZuivelNL laten deze week een forse stijging zien. ZuivelNL verhoogde de prijs van boter met 7 euro naar 435 euro.


16 januari 2019

Weinig uitspoeling bij achterlaten maisstro op land

Het achterlaten van maisstro, na de oogst van maiskolvensilage (MKS), leidt niet tot een aantoonbaar hoger risico op stikstofuitspoeling.


15 januari 2019

Inschrijving wedstrijd boerenkaas van start

Bereiders van Boerenkaas, Kaas van de Boerderij en ambachtelijke kaas kunnen zich aanmelden voor de Cum Laude Awards 2019. De uiterste inschrijfdatum is 15 februari. Dat meldt De Zelfkazer.


14 januari 2019

Melkveehouder kiest voor vroege mais

Melkveehouder Wim Vedder uit Gasselternijveensemond had in 2018 diverse percelen mais met grote verschillen in de opbrengsten. Voor het perceel op veengrond kiest hij dit jaar bewust voor een vroeg ras.


12 januari 2019

'NVI-stierindex zegt niets bij roodbont'

De roodbont melkveehouder zoekt niet naar de stier met de hoogste NVI, maar naar bijvoorbeeld gehalten. Ook stieren met een lagere NVI krijgen daarom volop kansen, stelt Erik Laarhuis van KI Kampen. 'De NVI staat in onze ogen voor Niks Vertellende Index.'


12 januari 2019

Van Europese melkpoederberg is nog heuveltje over

De melkpoederberg van de Europese Commissie is bijna verdwenen.


11 januari 2019

Amerikaanse melkveehouders sturen Trump brandbrief

De Amerikaanse melkveehoudersbond American Dairy Coalition heeft president Trump een brandbrief geschreven. Volgens de bond gaan iedere week hardwerkende melkveehouders failiet. Vele ondernemers voelen zich hulpeloos en worstelen om hun gezinnen te onderhouden.


11 januari 2019

Veemarkt start crowdfunding voor nieuwe locatie

Veemarkt Leeuwarden gaat een crowdfundingsactie starten om geld bijeen te krijgen voor de nieuwe locatie op bedrijventerrein De Hemrik in Leeuwarden.


10 januari 2019

Strijd tegen bodemdaling moet regiokaas opleveren

In het project Groene Cirkel ‘Kaas en bodemdaling’ willen diverse partners in Zuid-Holland maatregelen tegen bodemdaling en CO2-emissie koppelen aan een regionaal compensatiesysteem voor veehouders.


10 januari 2019

'Zwerfstromen zetten koeien op spanning'

Door zwerfstromen kunnen koeien gestresst raken en willen ze de melkstal niet meer betreden. Koeien zijn nog gevoeliger voor deze stromen dan de mens. Het is daarom goed om op deze stromen te controleren.


10 januari 2019

Nieuwe Oogst belangrijkste nieuwsbron voor boeren

Nieuwe Oogst is voor boeren en tuinders de belangrijkste vaktitel in 2019. Uit onafhankelijk onderzoek van AgriDirect blijkt dat Nieuwe Oogst met de krant en nieuwsbrief het hoogste bereik en de hoogste waardering onder agrarische ondernemers geniet.


09 januari 2019

Roodbontfokker van het jaar legt nadruk op hoornloosheid

Voor melkveehouder Sietze Henk Haytema ging deze week een droom in vervulling. Hij werd op de jaarlijkse thema-avond van Platform Roodbont gekozen tot fokker van het jaar. Zijn specaliteit: hoornloosheid.


09 januari 2019

Flinke stijging boterprijs

De notering van ZuivelNL is met 14 euro per 100 kilo gestegen, naar 428 euro per 100 kilo. De prijsstijging volgt op een maand van stabiele prijzen. Ook de andere zuivelproducten in de notering van ZuivelNL stegen in waarde.


Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.